Tänkvärt:

En dag utan problem är en dag utan lärande.

Okänd
Svenljunga

Svenljunga kommun har ingått ett exklusivt markreservationsavtal för en internationell battericellstillverkare som omfattar en markyta om cirka en miljon kvadratmeter strategiskt belägen i Lockryd.

Det är Logistea AB (publ) har, tillsammans med Hansson Holding AB, ingått en villkorad avsiktsförklaring för hyresavtal med en internationell battericellstillverkare om 380 000 kvm nyproduktion samt tecknat ett exklusivt markreservationsavtal om en miljon kvm markyta med Svenljunga kommun för den aktuella etableringen. Avsiktsförklaringen med hyresgästen är initialt villkorad av att Logistea erhåller markanvisningsavtal med Svenljunga kommun, vilket bedöms kunna ske under inledningen av 2022. Därutöver är avsiktsförklaringen gällande hyresavtalet villkorat av en lagakraftvunnen detaljplan.

 

Källor:


Editor Svarade på ämne: #2 2 år 3 månader sedan
Enligt uppgift I STT är det norska Freyr Battery som utvärderar olika platser för en lokalisering, varav Svenljunga är en av dem. Freyr Battery designar och tillverkar litiumbattericeller.

stt.prenly.com/3639/svenljunga-tranemo-tidning/481191/2021-12-28/r/2
Editor Svarade på ämne: #3 4 månader 3 veckor sedan
Den planerade batterifabriken i Lockryd blir ej av

Batteritillverkaren Freyr Battery bekräftar för Di att planerna på en eventuell ny batterifabrik i Västsverige avslutats och meddelar samtidigt planer på en flytt till USA.

www.di.se/nyheter/fastighets-vd-n-efter-skrotade-jatteprojektet-en-besvikelse

Editor Svarade på ämne: #4 4 månader 3 veckor sedan
De planerade Investeringarna i batterifabriker i Norden flyttas till USA

”I och med att amerikanerna har introducerat ett åtgärdspaket som saknar motstycke i den moderna industrihistorien är det faktiskt så att det inte är möjligt att finansiera den här typen av projekt i vår del av världen”, säger Freyrs vd Birger Steen till NRK.

www.di.se/nyheter/freyr-pausar-nordiska-batterifabriker-satsar-i-usa


Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv